Fiberarbete, samt fler kônstiga försäljare…

Fiberdike till nya medlemmar
Fiberdike till nya medlemmar på Ryra

Nu är det färdiggrävt till några nya medlemmar och till några som blivit efter sedan tidigare.
Vi passar också på att varna för kônstiga telefonsamtal från försäljare, som påstår både det ena och det andra.

Fiberslang på Tålleröd

Nu äntligen har fiberslangen till fyra fastigheter i Tålleröd blivit nedgrävd efter att föreningen kommit överens med markägaren, som äger marken runt området. Tre av dessa är medlemmar sedan tidigare och en har tillkommit.

Det var förhållandevis enkelt gjort att få ned slangen, som grävdes ner i vägen fram till området.

Nu är det blåsning av fiber kvar att göra och den kommer att bli utförd så fort fastighetsägarna har grävt ner sin slang från tomtgränsen fram till fastigheten.

Även två ytterligare fastigheter, på Ryra, har fått slang fram till tomtgränsen nedgrävd.

Slangen dras in på tomtmark
Slangen dras in på tomtmark

Beträffande de fastigheter som ännu inte fått sina slangar nedgrävda, en i Tålleröd och de i området vid Salekärr, kan vi konstatera att de utlovade medlen från länsstyrelsen/kommunen inte fanns längre när vi skulle behövt dem – de hade tagit slut! Så nu får vi vänta på nästa bidragsomgång därifrån.

Så till de telefonförsäljare som inte vet riktigt vad som gäller – eller också vet de mycket väl!

Vi kan inte riktigt definiera om det är ”riktiga” försäljare som inte vet vad de håller på med – eller om det är bluff och båg.

Vad vi vet är försäljare (eller vad det nu är) både från Viasat och Telia igång. Oavsett är de dåligt informerade om vad som gäller i vårt område. Kanske är det fler operatörer som kör en ”drajv”.

Numera kan man tydligen välja Telia som leverantör även i Ip-Onlys nät. De verkar ha ändrat sig och vill numera kunna leverera även här.

Vi har bara en enda rekommendation att ge vad gäller dessa samtal. Avsluta dem så fort som möjligt – och framför allt – beställ inget via telefon utan att kontrollera med oss i föreningen först!

Bilder Christer Petterson ©