Fiberblåsningen har gått i en rasande fart.

Fiberblåsning i Ryra.
Fiberblåsning i Ryra.

Fiberblåsningen har gått i en rasande fart och nu är det inte så mycket kvar. Ett tiotal fastigheter i Ryra, ett område vid Sågen och några till.

Det har dessutom gått nästan utan missöden hittills. Det har bara blivit stopp på fyra ställen och där ska man nu leta fel och åtgärda.

Arbetet med att blåsa fiber till de fastigheter där man vill ha fiberdosan monterad inomhus ska också snart börja, men där måste entreprenören komma överens om en tid med fastighetsägaren för att bli insläppt. Även svetsning av fibern ska man försöka göra samtidigt på dessa ställen för att inte behöva åka ut två gånger till samma hus.

Vi har fått frågor om det nu är dags att säga upp gamla abonnemang när det gäller tele, internet eller TV.

Vi råder att vänta litet med detta tills vi har tidschemat helt klart! Vi vet inte ännu exakt hur det kommer att se ut, men återkommer så fort vi vet! Hittills har vi haft tur med vädret, men det kan ändra sig fort om vi har otur…

Vi vill också påminna om att kabeln fram till huset måste grävas ner – och att du måste ordna detta själv! Det är inget föreningen kommer att stå till tjänst med. Det finns fortfarande en handfull fastigheter där slangen inte är nedgrävd. Innan detta är klart blir det ingen fiber blåst på dessa ställen!

Så håll i hatten och önska fortsatt bra väder, så ordnar vi vårt fibernät med gemensamma ansträngningar!

Arbetsgruppen