God Jul och Gott Nytt År!

Så har vårt nät fungerat ytterligare ett år. Vad vi vet har det dessutom inte varit några större felfunktioner under året – trots att vi i slutet av sommaren bytte nätleverantör till ITUX, ägt av Tele2.

Bytet gick över förväntan med bara någon enstaka anslutning som krävde litet extra handpåläggning för att komma i gång. Men vi hade bra tekniker som gjorde jobbet och vi hade förberett oss så noggrant vi kunde för att hjälpa alla operatörer.

Vad vi vet nu fungerar allt som det ska – med undantag av en anslutning som vi vet har fått för låg hastighet. Men det är under arbete att ordna.

Vi har dessutom fått 10-talet nya medlemmar, de sista nu på höstskarven. Några är dessutom på gång med nya anslutningar i nybyggda hus.

På det stora hela kan vi konstatera – utan att för den skull bli självgoda – att vi har ett stabilt nät inom föreningen och att vår huvudleverantör levererar en bra och stabil uppkoppling.

Några tips att beakta:

  • ”Buset” på nätet är mer i gång än på länge. Var uppmärksam på vilka länkar du klickar på, både på hemsidor och i e-post!
  • Det cirkulerar också e-post från uppgivet kända transportörer, där man ombeds klicka på någon länk för att bekräfta leveransadress på paket etc. Gör inte det för det är bluff till nästan 100%. Så här i jultider kommer det många sådana här bluffar via e-post.
  • Meddelanden om att Norton eller McAfee säkerhetsprogram har gått ut och att det finns virus på datorn är också bluff. Klicka inte! Det finns fler bluffar med fler fabrikat.
  • Det finns fler varianter på lurendrejeri. Kontakta oss via e-post eller telefon (se hemsidan) om du har frågor om detta, så ska vi försöka svara. Svara dock inte på detta utskick, då det skickas från en dold adress.

Klicka i bilden för större format!

Falsk PostNord!
Falsk PostNord skickad från förmodligen Polen!

Vi i styrelsen vill önska en God Jul och ett Gott Nytt År 2022! Vi hoppas att vårt nät fortsätter att vara stabilt och välfungerande även i framtiden! För vi lär inte få en lika snabb, billig och säker anslutning någon annan stans än via vårt gruppavtal!

Har du frågor – hör gärna av dig till info@stenshultsfiber.se – eller ring.

Conny, Christer, Lisbet, Johan och Björn.