Tele2 och Com Hem har gått ihop.

Tele2

Så här skriver Tele2 på sin hemsida:

Varför slås Tele2 och Com Hem ihop?

Som ett nytt och ännu starkare Tele2 kan vi göra mer. För dig som är kund fortsätter allt att fungera precis som vanligt men vi kommer kunna göra många positiva förändringar som ett varumärke. Med mer fiber och 5G kommer vi ge dig en snabbare, stabilare och mer klimatsmart uppkoppling. Du kommer även få bättre service och ett större utbud av produkter, tjänster och underhållning – nu från en och samma leverantör.

Vad händer med Com Hem?

Alla som idag är kunder hos Com Hem blir istället kunder hos Tele2. Och du hittar oss på tele2.se, i Tele2-butikerna och hos Tele2s kundservice. Com Hem försvinner som varumärke, men namnet finns kvar på en av våra mest populära tjänster – Comhem Play.

Vad innebär det här för mig som är tidigare kund hos Com Hem, Tele2 eller båda?

För dig som är kund hos Com Hem, Tele2 eller båda fortsätter allt att fungera precis som vanligt utan att du behöver göra något. Du behöver inte byta ut din utrustning som t.ex. router, TiVo, Tv Hub eller Com Hem-uttaget i ditt hus.

Men från och med nu kan du få mobiltjänster, bredband och all världens underhållning från en och samma leverantör. När du samlar dina tjänster hos oss får du dessutom riktigt bra förmåner.

Du kommer att märka flera positiva förändringar. Vi bygger till exempel ut ett av världens modernaste 5G-nät och uppgraderar Com Hem-hus till Tele2-hus, med ny teknik och mer fiber. Det kommer att ge dig och miljontals andra tillgång till ännu snabbare och stabilare uppkoppling. Och som kund hos Sveriges första klimatneutrala telekombolag bidrar du också till att göra skillnad. Idag och för kommande generationer.

Var hittar jag Mina sidor?

Mina sidor heter numera Mitt Tele2 och finns både för webb och att ladda ner som app från App Store och Google Play.

I Mitt Tele2 kan du bland annat:

  • Fakturor med betalningsuppgifter
  • Uppgradera ditt mobilabonnemang
  • Hantera förmåner (endast i Mitt Tele2-appen)
  • Ändra dina favoritkanaler till tv

Kommer min utrustning från Com Hem fortsätta fungera?

Ja visst. Din befintliga tv- och bredbandsutrustning, t.ex. router, TiVo och Tv Hub, kommer fortsätta fungera som tidigare och behöver inte bytas ut.

Om någon har frågor angående sammangåendet eller något annat – kontakta oss gärna.
Länk till kontaktsidan finns
HÄR.