Telia stänger TV4 för Com Hem?

Com Hem

Nu börjar vi bli litet nervösa i styrelsen. Com Hem har – trots upprepade påstötningar – inte lyckats få till ett nytt avtal för kanalerna TV4, Sjuan, TV12, SF-Kanalen samt C More. Det innebär att de kan komma att stängas ner 10 december, eftersom nuvarande avtal löper ut då!

TV4-kanalerna, Sjuan, TV12, SF-Kanalen och C More ägdes tidigare av Bonnier Broadcasting, som sedan den 2 december är en del av Telia. Telia ägs till drygt 38 procent av svenska staten.

Vad som kommer att hända nu vet vi inte, men vi vet att Com Hem jobbar stenhårt med att få till ett avtal, trots att motparten inte svarar på förhandlingsinviterna över huvud taget.

Det är dessutom inte pengar det handlar om, utan rätten att sända via alla plattformar som kan anslutas. Det pågår fortfarande inga seriösa förhandlingar. Sedan Bonnier Broadcasting blev en del av Telia har Com Hem inte fått ett enda konkret besked. Men de kommer fortsätta göra allt de kan för att säkra fortsatt valfrihet och tillgång till TV4 för den tredjedel av Sveriges hushåll som får kanalen via Com Hem.

Läs mer HÄR och HÄR!

Har du frågor? Mejla till webmaster@stenshultsfiber.se, så ska vi vidarebefordra frågorna till Com Hem.